Typowania Klientów Fortuny przed meczem Real - Legia

Wielki mecz dla legionistów nadchodzi wielkimi krokami. Podopieczni trenera Jacka Magiery we wtorkowy wieczór zmierzą się z zeszłorocznym zdobywcą Ligi Mistrzów - Realem Madryt. Jak typują ten mecz Klienci Fortuny? Jak duże szanse dają warszawskiej drużynie nasi bukmacherzy?

Patrząc na sukcesy obu klubów, nie powinno dziwić nikogo, że zdecydowanym faworytem zbliżającego się spotkania jest Real Madryt. To na drużynę Zinedine Zidane'a wskazują Klienci Fortuny jako na zdecydowanego faworyta wtorkowego meczu (97%). Niewielki procent graczy wierzy w korzystny dla Legii wynik końcowy (1,3 % na remis, 1,7% na wygraną legionistów)

Jeżeli chodzi o zakłady typu SOLO, to takich zakładów Klienci nie mogą stawiać zakładając wygraną Realu, ponieważ kurs na zwycięstwo gospodarzy wynosi 1,03. Przy uwzględnieniu podatku daje wygraną niższą niż stawka. Dlatego w kuponach z jednym zdarzeniem grają tylko na remis i na zwycięstwo Legii.

W handicapie 0:3 (który polega na tym, że przed spotkaniem dopisujemy zespołowi Legii 3 bramki) aż 97% zakładów Klientów stawia mimo wszystko na drużynę Realu. Wychodzi na to, że klienci wierzą, że Real wygra różnicą 4 lub więcej bramek.

Jeśli chodzi o strzelone bramki w spotkaniu - tutaj 99% zakładów Klientów to decyzja o większej niż liczbie goli w meczu niż 2,5 i 3,5. Natomiast w przypadku granicy 4,5 bramki, bukmacherzy widzą to niemal po równo, a klienci zdecydowanie typują, że w meczu padnie więcej niż 4 bramki (94%).

• Najpopularniejsze dokładne wyniki wg zakładów Klientów:
1. 18,9% na 3:1
2. 14,3% na 1:0
3. 14,1% na 2:0
4. 12,0% na 2:1
5. 6,5% na 1:1
6. 34,2% łącznie na wszystkie pozostałe dokładne wyniki

Na ten moment postawiono blisko 4500 zakładów na to spotkanie.

Czy Legia sprawi niespodziankę i zaskoczy bukmacherów oraz obstawiających to spotkanie? Tego dowiemy się we wtorek, około godziny 22:30.

Pełną ofertę na to spotkanie można przejrzeć na stronie efortuna.pl.