Tam gdzie są sportowe emocje, nie może zabraknąć FORTUNY!
Tam gdzie są sportowe emocje, nie może zabraknąć FORTUNY!

Dla naszej firmy aktywne wspieranie polskiego sportu jest bardzo istotne. Dlatego możemy się pochwalić współpracą z wieloma klubami w Polsce.

Znaczną część naszych partnerów tworzą kluby piłkarskie. Współpracujemy z tak uznanymi klubami jak Legia Warszawa, Cracovia, GKS Katowice i Podbeskidzie Bielsko-Biała. Wcześniej wspieraliśmy inne popularne w Polsce dyscypliny sportu takie jak np. siatkówka, w ramach której FORTUNA współpracowała z występującą w siatkarskiej Plus Lidze drużyną AZS Częstochowa. Przez wiele lat FORTUNA współpracowała i była zaangażowana w projekt PLAŻA OPEN. Logo FORTUNA towarzyszyło w poprzednich latach także spotkaniom Polskiej Ligi Koszykówki.

Legia Warszawa
Z dumą przyznajemy, że FORTUNA jest głównym Sponsorem Legii Warszawa, Klubu o stuletniej tradycji, lidera tabeli wszechczasów Ekstraklasy, 11-krotnego Mistrza Polski i 18-krotnego zwycięzcy Pucharu Polski. Od stycznia 2014 roku logo FORTUNA widnieje na koszulkach aktualnych Mistrzów Polski oraz na stadionie stołecznego klubu. Nasi Klienci, wśród których nie brakuje Kibiców Legii, mają możliwość zawieranie zakładów w trzech specjalnych punktach FORTUNA znajdujących się przy Łazienkowskiej 3. Aktywnie wspieramy również Kibiców – w ramach współpracy ze Stowarzyszeniem Kibiców Legii Warszawa, Kibice mogli m.in. obejrzeć transmisję spotkania Legia Warszawa – Ajax Amsterdam i dopingować drużynę spod stadionu przy Łazienkowskiej 3. Obecny kontrakt obowiązuje do 31 grudnia 2016 roku.

MKS CRACOVIA S.A.
Z najstarszym klubem piłkarskim w Polsce FORTUNA związana jest od września 2014 roku. Logo FORTUNA widnieje na stadionie przy ul. Kałuży. Wychodzimy również naprzeciw Kibicom i sympatykom Klubu, którzy bilety na mecze Cracovii mogą wygrać w licznych konkursach organizowanych przez naszą firmę.

GKS Katowice
GKS Katowice to marka uznana i rozpoznawalna w całej Polsce. Klub święcił największe sukcesy w latach 80. I 90., kiedy liczył się nie tylko na krajowych boiskach, ale walczył z najlepszymi zespołami w europejskich pucharach. Teraz w Katowicach władze, trenerzy, piłkarze i kibice robią wszystko, by nawiązać do tamtych sukcesów. Współpraca między katowickim klubem i firmą FORTUNA została nawiązana w sierpniu 2016 roku i mabyć znaczącym wzmocnieniem Klubu Biznesu, zrzeszającego środowisko biznesowe skupione wokół GKS-u Katowice.

TS Podbeskidzie
Już od lat Podbeskidzie głosi, że jest klubem całego regionu, rozciągającego się u stóp Beskidów: potwierdza to współpraca z Zakładami Bukmacherskimi Fortuna, których siedziba mieści się w nieodległym od Bielska-Białej Cieszynie. Współpraca z Podbeskidziem Bielsko-Biała została nawiązana w sierpniu 2016 roku. Klub spod Klimczoka przez pięć lat gry w najwyższej lidze doświadczył rywalizacji na najwyższym, krajowym poziomie, dlatego też bielszczanie głośno mówią o zamiarach powrotu do piłkarskiej Ekstraklasy i liczą, że FORTUNA będzie im w tej drodze sprzyjać.

Playarena
Wspieramy także rozgrywki Playarena, a więc rozgrywki w piłce nożnej 6-osobowej. Wszyscy zdobywcy Pucharu Miasta na zakończenie sezonu walczą w ogólnopolskim finale, którego stawką jest Fortuna Puchar Polski. W rozgrywkach może wziąć udział każda drużyna zarejestrowana w portalu playarena.pl Warunkiem koniecznym jest zgłoszenie się do rozgrywek pucharowych w swoim mieście.

European Minifootball Federation
Federacja jest organizatorem Mistrzostw Europy w piłce nożnej 6-osobowej i EMF Champions League, w których udział biorą polskie drużyny. W tych drugich rozgrywkach wezmą udział dwie polskie drużyny - Mistrz Polski Flying Cater-Group Łódź oraz zdobywca FORTUNA Pucharu Polski Playrena Gloria Victis Warszawa. Stolicą rozgrywek został w dniach 23-25 września 2016 Maribor, gdzie doszło do rywalizacji 68 najlepszych zespołów klubowych na Starym Kontynencie.

Plaża Open
FORTUNA wspiera także ogólnopolski projekt Plaża Open, w ramach którego rozgrywane są turnieje w wybranych miastach Polski. Skupiają one najlepszych siatkarzy oraz fanów siatkówki plażowej w naszym kraju. FORTUNA jest sponsorem oraz partnerem wydarzenia od 2011 roku.

Fortuna Rally Team
Jesteśmy sponsorem zespołu rajdowego, startującego z powodzeniem w Rajdowych Samochodowych Mistrzostwach Śląska. Członkami dwóch załóg są Kamil Bolek i Marcin Gaś oraz Robert Wanicki i Mateusz Martynek.

Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.