Fortuna oficjalnym sponsorem AGO Esports

Fortuna, najdłużej działająca i jedna z największych firm na polskim rynku bukmacherskim, podpisała umowę sponsorską z AGO Esports, stając się oficjalnym sponsorem drużyny Counter-Strike: Global Offensive. Umowa obowiązywać będzie przez okres 12 miesięcy.

Logotyp oficjalnego sponsora znajdzie się na koszulkach zawodników AGO Esports, a także w mediach społecznościowych. Firma planuje także poszerzenie swojej oferty o zakłady specjalne dedykowane fanom polskiej organizacji.

Zawsze chcemy współpracować z najlepszymi w swoich dziedzinach, dlatego wybór AGO Esport na pierwszego partnera z branży esportowej był dla nas naturalny. Drużyna AGO występująca w rozgrywkach CS:GO imponuje ciągłym progresem wyników. Wierzymy, że w najbliższych miesiącach będziemy świadkami ich kolejnych zwycięstw w najważniejszych turniejach na scenie krajowej i międzynarodowej.

Konrad Komarczuk, Prezes Zarządu - Fortuna Online Zakłady Bukmacherskie

Fortuna Online Zakłady Bukmacherskie Sp. z o.o. to najdłużej działająca firma oferująca zakłady bukmacherskie w Polsce. W swojej ofercie posiadają m.in.: największe turnieje Counter Strike: Global Offensive na świecie, najpopularniejsze ligi League of Legends, czy międzynarodowe rozgrywki w DOTA2. Teraz do tego grona dołączą także wszystkie mecze AGO Esports.

Rozpoczęcie współpracy z FORTUNA to kolejny krok w rozwoju AGO. FORTUNA jest legalnym bukmacherem, który od wielu lat wspiera polski sport, a podobnie jak AGO planuje dynamiczny rozwój w branży esportowej, w czym będziemy nawzajem się wspierali. Cieszymy się, że AGO zyskało kolejnego, tak poważnego partnera.

Jakub Szumielewicz, CEO AGO Esports

Organizacja AGO Esports powstała w listopadzie 2016 roku. Aktualnie pod swoimi skrzydłami posiada jedną z najlepszych drużyn Counter Strike: Global Offensive na świecie, która obecnie zajmuje 20 miejsce w światowym rankingu HLTV. W 2018 roku odniosła już zwycięstwa w dwóch prestiżowych turniejach – ESEA MDL Global Finals w Nowym Jorku, które dało drużynie przepustkę do najbardziej prestiżowej ligi świata, ESL Pro League, a także przed kilkoma dniami – zwycięstwo w turnieju Play2Live w Mińsku, gdzie zgarnęli nagrodę główną w wysokości 50.000$.

Podopieczni „Jastrzębi” w nowych strojach zaprezentują się już w najbliższy weekend podczas Intel Extreme Masters w Katowicach, a ich kolejnym występem będą światowe finały WESG w Chinach.

B(L)iżej Legii z Romeo Jozakiem

Cykl „B(L)iżej Legii” powraca! Kolejną serię wydarzeń z udziałem najważniejszych postaci warszawskiego klubu rozpoczynamy od mocnego uderzenia. Już w najbliższy czwartek, 22 marca o godz. 19:00 restauracji Champions w hotelu Marriott z kibicami spotka się trener Romeo Jozak. Fani mistrzów Polski będą mieli szansę lepiej poznać chorwackiego szkoleniowca i wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Fortunę.