Korona-Legia: Do Kielc po szóste zwycięstwo z rzędu

Legia po 16. kolejkach wdrapała się na szczyt ligowej tabeli. W sobotę przed warszawianami wyjazd na trudny teren do Kielc. Korona prezentuje się w tym sezonie zaskakująco dobrze. Dość powiedzieć, że zawodnicy trenera Lettieri’ego po raz ostatni schodzili z boiska pokonani 15. września. Czy Legia ponownie wykaże się zabójczą skutecznością i wygra jedną bramką? Co na ten temat sądzą Klienci i bukmacherzy Fortuny?

Od pamiętnej porażki z Lechem Poznań mistrzowie Polski wygrali pięć kolejnych meczów w Ekstraklasie. Styl drużyny Romeo Jozaka wciąż nie rzuca na kolana, ale gołym okiem widać, że gra legionistów wygląda coraz lepiej. Kielczanie tylko dwa razy w bieżącym sezonie doznali porażki na własnym stadionie. Mimo to faworytem zarówno bukmacherów, jak również Klientów Fortuny jest Legia. Wśród graczy obstawiających zakłady typu 1x2, 70% wierzy w zwycięstwo warszawian. Zadaniem Bukmacherów szanse obu ekip są bardziej wyrównane, ale minimalnym faworytem wydaje się być jednak zespół ze stolicy.
Ostatni bezbramkowy remis Korony z Zagłębiem Lubin przerwał strzelecką passę Złocisto-krwistych. W czterech wcześniejszych kolejkach zespół Gino Letteriego za każdym razem co najmniej dwukrotnie pokonywał bramkarza rywali. Aż 81% Klientów Fortuny wierzy, że w sobotnim meczu padną co najmniej 3 gole. Bukmacherzy są w swoich typach bardziej ostrożni i szansę na realizację takiego scenariusza oceniają na 50%. Kurs na to zdarzenie wynosi 1.85. Czy worek z bramkami faktycznie zostanie w Kielcach rozwiązany na dobre?
legiakorona.PNG
Check your inbox for a subscription confirmation email.
By confirming your subscription you will receive the latest content published on this website and consent to your information being securely processed and stored.