Korona-Legia: Do Kielc po szóste zwycięstwo z rzędu

Published

Legia po 16. kolejkach wdrapała się na szczyt ligowej tabeli. W sobotę przed warszawianami wyjazd na trudny teren do Kielc. Korona prezentuje się w tym sezonie zaskakująco dobrze. Dość powiedzieć, że zawodnicy trenera Lettieri’ego po raz ostatni schodzili z boiska pokonani 15. września. Czy Legia ponownie wykaże się zabójczą skutecznością i wygra jedną bramką? Co na ten temat sądzą Klienci i bukmacherzy Fortuny?

Od pamiętnej porażki z Lechem Poznań mistrzowie Polski wygrali pięć kolejnych meczów w Ekstraklasie. Styl drużyny Romeo Jozaka wciąż nie rzuca na kolana, ale gołym okiem widać, że gra legionistów wygląda coraz lepiej. Kielczanie tylko dwa razy w bieżącym sezonie doznali porażki na własnym stadionie. Mimo to faworytem zarówno bukmacherów, jak również Klientów Fortuny jest Legia. Wśród graczy obstawiających zakłady typu 1x2, 70% wierzy w zwycięstwo warszawian. Zadaniem Bukmacherów szanse obu ekip są bardziej wyrównane, ale minimalnym faworytem wydaje się być jednak zespół ze stolicy.
Ostatni bezbramkowy remis Korony z Zagłębiem Lubin przerwał strzelecką passę Złocisto-krwistych. W czterech wcześniejszych kolejkach zespół Gino Letteriego za każdym razem co najmniej dwukrotnie pokonywał bramkarza rywali. Aż 81% Klientów Fortuny wierzy, że w sobotnim meczu padną co najmniej 3 gole. Bukmacherzy są w swoich typach bardziej ostrożni i szansę na realizację takiego scenariusza oceniają na 50%. Kurs na to zdarzenie wynosi 1.85. Czy worek z bramkami faktycznie zostanie w Kielcach rozwiązany na dobre?
legiakorona.PNG

Related Stories
Legia-Górnik: Hit w Ekstraklasie! Mistrz kontra lider.

ago

Na takie wydarzenia czeka cała piłkarska Polska. Gdy lider mierzy się z drugą drużyną w tabeli wielkie emocje są gwarantowane. Legia wygrała cztery ostatnie mecze i jeśli zwycięży w niedzielnym spotkaniu po raz pierwszy w tym sezonie obejmie przodownictwo w Ekstraklasie. Nie będzie to łatwe zadanie, bo podopieczni Marcina Brosza zachwycają efektownymi zagraniami i wysoką skutecznością. Czy mistrz pokaże klasę i pokona beniaminka? Sprawdź typy Klientów i bukmacherów Fortuny.
Pogoń-Legia: Mistrzowie Polski pogrążą szczecinian?

ago

W spotkaniu kończącym 15. kolejkę Lotto Ekstraklasy spotkają się zespoły będące na przeciwległych biegunach w ligowej tabeli. Legia po trzech kolejnych zwycięstwach znów jest w czołówce, a forma mistrzów Polski wydaję się rosnąć z każdym meczem. W Szczecinie wskutek słabych wyników drużyny pożegnano się z trenerem Maciejem Skorżą. Jak wpłynie to na postawę gospodarzy? Sprawdź jak typują ten mecz Klienci i bukmacherzy Fortuny?
Legia-Arka: O podtrzymanie passy

ago

Po dwóch wygranych z rzędu Legia Warszawa wydaje się powoli wracać na właściwe tory. Arka z kolei od dłuższego czasu prezentuje równą formę. Drużyna Leszka Ojrzyńskiego nie przegrała sześciu ostatnich meczów ligowych. Niedzielny mecz na stadionie przy Łazienkowskiej zapowiada się więc niezwykle interesująco. Jak szanse obu drużyn oceniają Klienci i bukmacherzy Fortuny?
Wisła-Legia: Kto powstrzyma Carlitosa?

ago

Spotkania pomiędzy Wisłą Kraków i Legią Warszawa zawsze budzą ogromne zainteresowanie kibiców i ekspertów. W niedzielę na wypełnionym stadionie przy ul. Reymonta Wisła spróbuje utrzymać status drużyny niepokonanej w meczach na własnym boisku. Legia jeśli marzy o drugim wyjazdowym zwycięstwie w sezonie musi przede wszystkim zatrzymać nieobliczalnego Carlitosa. Jak szanse obu zespołów oceniają Klienci i bukmacherzy Fortuny?