Legia-Górnik: Hit w Ekstraklasie! Mistrz kontra lider.

Na takie wydarzenia czeka cała piłkarska Polska. Gdy lider mierzy się z drugą drużyną w tabeli wielkie emocje są gwarantowane. Legia wygrała cztery ostatnie mecze i jeśli zwycięży w niedzielnym spotkaniu po raz pierwszy w tym sezonie obejmie przodownictwo w Ekstraklasie. Nie będzie to łatwe zadanie, bo podopieczni Marcina Brosza zachwycają efektownymi zagraniami i wysoką skutecznością. Czy mistrz pokaże klasę i pokona beniaminka? Sprawdź typy Klientów i bukmacherów Fortuny.

Trenerowi Romeo Jozakowi mimo początkowych trudności udało się ustabilizować formę legionistów. Drużyna ze stolicy nie strzela wprawdzie zbyt wielu bramek, ale pewnie gromadzi kolejne punkty. Mimo to zarówno Klienci, jak i bukmacherzy Fortuny za minimalnego faworyta niedzielnego pojedynku uważają gości. Wśród graczy obstawiających zakłady typu 1x2 tylko 35% stawia na Legię, a 37% na Górnik. Zdaniem bukmacherów, choć kurs na ekipę ze śląska jest dużo wyższy, proporcje te wynoszą odpowiednio 34% do 37%.
Doskonała forma strzelecka Igora Angulo i dokładne podania Rafała Kurzawy sprawiają, że Górnik zdobył do tej pory najwięcej bramek spośród drużyn występujących w naszej lidze. Fakt ten znajduje odzwierciedlenie w typach Klientów i bukmacherów Fortuny dotyczących liczby goli w hicie Ekstraklasy. Wprawdzie Legia ma w swoim składzie dobrze dysponowanych ostatnio Jarosława Niezgodę czy Michała Kucharczyka, to wśród Klientów Fortuny panuje przekonanie, że to zabrzanie cechują się lepszą skutecznością pod bramką rywala. Z kolei Bukmacherzy szansę na gola w wykonaniu Legii i Górnika oceniają niemal identycznie.

Legia wygrała 6 ostatnich meczów na własnym boisku. Czy goście zdołają przerwać zwycięską passę? Przekonamy się już w niedzielę.

Korona-Legia: Do Kielc po szóste zwycięstwo z rzędu

Legia po 16. kolejkach wdrapała się na szczyt ligowej tabeli. W sobotę przed warszawianami wyjazd na trudny teren do Kielc. Korona prezentuje się w tym sezonie zaskakująco dobrze. Dość powiedzieć, że zawodnicy trenera Lettieri’ego po raz ostatni schodzili z boiska pokonani 15. września. Czy Legia ponownie wykaże się zabójczą skutecznością i wygra jedną bramką? Co na ten temat sądzą Klienci i bukmacherzy Fortuny?
Pogoń-Legia: Mistrzowie Polski pogrążą szczecinian?

W spotkaniu kończącym 15. kolejkę Lotto Ekstraklasy spotkają się zespoły będące na przeciwległych biegunach w ligowej tabeli. Legia po trzech kolejnych zwycięstwach znów jest w czołówce, a forma mistrzów Polski wydaję się rosnąć z każdym meczem. W Szczecinie wskutek słabych wyników drużyny pożegnano się z trenerem Maciejem Skorżą. Jak wpłynie to na postawę gospodarzy? Sprawdź jak typują ten mecz Klienci i bukmacherzy Fortuny?
Legia-Arka: O podtrzymanie passy

Po dwóch wygranych z rzędu Legia Warszawa wydaje się powoli wracać na właściwe tory. Arka z kolei od dłuższego czasu prezentuje równą formę. Drużyna Leszka Ojrzyńskiego nie przegrała sześciu ostatnich meczów ligowych. Niedzielny mecz na stadionie przy Łazienkowskiej zapowiada się więc niezwykle interesująco. Jak szanse obu drużyn oceniają Klienci i bukmacherzy Fortuny?
Wisła-Legia: Kto powstrzyma Carlitosa?

Spotkania pomiędzy Wisłą Kraków i Legią Warszawa zawsze budzą ogromne zainteresowanie kibiców i ekspertów. W niedzielę na wypełnionym stadionie przy ul. Reymonta Wisła spróbuje utrzymać status drużyny niepokonanej w meczach na własnym boisku. Legia jeśli marzy o drugim wyjazdowym zwycięstwie w sezonie musi przede wszystkim zatrzymać nieobliczalnego Carlitosa. Jak szanse obu zespołów oceniają Klienci i bukmacherzy Fortuny?

Korona-Legia: Do Kielc po szóste zwycięstwo z rzędu