Legia-Górnik: Hit w Ekstraklasie! Mistrz kontra lider.

Na takie wydarzenia czeka cała piłkarska Polska. Gdy lider mierzy się z drugą drużyną w tabeli wielkie emocje są gwarantowane. Legia wygrała cztery ostatnie mecze i jeśli zwycięży w niedzielnym spotkaniu po raz pierwszy w tym sezonie obejmie przodownictwo w Ekstraklasie. Nie będzie to łatwe zadanie, bo podopieczni Marcina Brosza zachwycają efektownymi zagraniami i wysoką skutecznością. Czy mistrz pokaże klasę i pokona beniaminka? Sprawdź typy Klientów i bukmacherów Fortuny.

Trenerowi Romeo Jozakowi mimo początkowych trudności udało się ustabilizować formę legionistów. Drużyna ze stolicy nie strzela wprawdzie zbyt wielu bramek, ale pewnie gromadzi kolejne punkty. Mimo to zarówno Klienci, jak i bukmacherzy Fortuny za minimalnego faworyta niedzielnego pojedynku uważają gości. Wśród graczy obstawiających zakłady typu 1x2 tylko 35% stawia na Legię, a 37% na Górnik. Zdaniem bukmacherów, choć kurs na ekipę ze śląska jest dużo wyższy, proporcje te wynoszą odpowiednio 34% do 37%.
Doskonała forma strzelecka Igora Angulo i dokładne podania Rafała Kurzawy sprawiają, że Górnik zdobył do tej pory najwięcej bramek spośród drużyn występujących w naszej lidze. Fakt ten znajduje odzwierciedlenie w typach Klientów i bukmacherów Fortuny dotyczących liczby goli w hicie Ekstraklasy. Wprawdzie Legia ma w swoim składzie dobrze dysponowanych ostatnio Jarosława Niezgodę czy Michała Kucharczyka, to wśród Klientów Fortuny panuje przekonanie, że to zabrzanie cechują się lepszą skutecznością pod bramką rywala. Z kolei Bukmacherzy szansę na gola w wykonaniu Legii i Górnika oceniają niemal identycznie.

Legia wygrała 6 ostatnich meczów na własnym boisku. Czy goście zdołają przerwać zwycięską passę? Przekonamy się już w niedzielę.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.