Pogoń-Legia: Mistrzowie Polski pogrążą szczecinian?

W spotkaniu kończącym 15. kolejkę Lotto Ekstraklasy spotkają się zespoły będące na przeciwległych biegunach w ligowej tabeli. Legia po trzech kolejnych zwycięstwach znów jest w czołówce, a forma mistrzów Polski wydaję się rosnąć z każdym meczem. W Szczecinie wskutek słabych wyników drużyny pożegnano się z trenerem Maciejem Skorżą. Jak wpłynie to na postawę gospodarzy? Sprawdź jak typują ten mecz Klienci i bukmacherzy Fortuny?

Klienci Fortuny grający zakłady typu 1x2 są przekonani, że podopieczni Romeo Jozaka po raz czwarty z rzędu zdobędą trzy punkty. Bukmacherzy są w swoich typowaniach dużo bardziej ostrożni. Według nich Legia ma 40% szans na wygraną. Prawdopodobieństwo, że zwyciężą gospodarze wynosi zdaniem bukmacherów 31%. Czy prowadzący Portowców jedynie w tym meczu trener Rafał Janas pokusi się o sprawienie sensacji?
Legioniści nie strzelają ostatnio zbyt wielu bramek, ale mają w swoim składzie niezwykle skutecznego Jarosława Niezgodę. Zarówno Klienci, jak i bukmacherzy Fortuny wierzą, że gościom i tym razem uda się wykorzystać słabą postawę szczecińskiej defensywy. Pogoń w ostatnich czterech spotkaniach tylko dwukrotnie trafiła do bramki rywala. Mimo to 81% graczy obstawia, że gospodarze przełamią w niedzielę strzelecką niemoc. Zdaniem bukmacherów szanse na gola w wykonaniu Pogoni wynoszą 70%.
Pogoń:Legia - statystyki typowań Klientów i bukmacherów Fortuny

Check your inbox for a subscription confirmation email.
By confirming your subscription you will receive the latest content published on this website and consent to your information being securely processed and stored.