Legia-Arka: O podtrzymanie passy

Po dwóch wygranych z rzędu Legia Warszawa wydaje się powoli wracać na właściwe tory. Arka z kolei od dłuższego czasu prezentuje równą formę. Drużyna Leszka Ojrzyńskiego nie przegrała sześciu ostatnich meczów ligowych. Niedzielny mecz na stadionie przy Łazienkowskiej zapowiada się więc niezwykle interesująco. Jak szanse obu drużyn oceniają Klienci i bukmacherzy Fortuny?

Chociaż mistrzowie Polski wygrywali swoje poprzednie mecze strzelając zaledwie po jednej bramce, to w meczu z Arką wystąpią w roli faworytów.  Warto pamiętać, że z 15 ostatnich spotkań obu drużyn gracze z Trójmiasta wygrali tylko jedno. Klienci Fortuny są przekonani, że w niedziele górą będzie Legia. Aż 96% graczy obstawia 1 w zakładach typu 1x2. Bukmacherzy również więcej szans na zwycięstwo przyznają gospodarzom, ale według nich prawdopodobieństwo wygranej podopiecznych Romeo Jozaka wynosi 58% przy 25% szans na remis i 17% na triumf gości.
Klienci Fortuny wierzą, że tym razem mecz z udziałem Legii będzie obfitował w gole. Niemal wszyscy gracze typują, że padną co najmniej dwie bramki, a 89% typujących uważa, że oba zespoły strzelą przynajmniej trzy gole.
Legia:Arka - statystyki typowań Klientów i bukmacherów Fortuny

Pogoń-Legia: Mistrzowie Polski pogrążą szczecinian?

W spotkaniu kończącym 15. kolejkę Lotto Ekstraklasy spotkają się zespoły będące na przeciwległych biegunach w ligowej tabeli. Legia po trzech kolejnych zwycięstwach znów jest w czołówce, a forma mistrzów Polski wydaję się rosnąć z każdym meczem. W Szczecinie wskutek słabych wyników drużyny pożegnano się z trenerem Maciejem Skorżą. Jak wpłynie to na postawę gospodarzy? Sprawdź jak typują ten mecz Klienci i bukmacherzy Fortuny?