Wisła-Legia: Kto powstrzyma Carlitosa?

Spotkania pomiędzy Wisłą Kraków i Legią Warszawa zawsze budzą ogromne zainteresowanie kibiców i ekspertów. W niedzielę na wypełnionym stadionie przy ul. Reymonta Wisła spróbuje utrzymać status drużyny niepokonanej w meczach na własnym boisku. Legia jeśli marzy o drugim wyjazdowym zwycięstwie w sezonie musi przede wszystkim zatrzymać nieobliczalnego Carlitosa. Jak szanse obu zespołów oceniają Klienci i bukmacherzy Fortuny?

Zarówno bukmacherzy, jak i Klienci Fortuny uważają, że będzie to niezwykle wyrównany pojedynek. Minimalnym faworytem jest według nich Legia. Warto pamiętać, że oba zespoły wygrały swoje ostatnie mecze i wydają się powoli wracać na właściwe tory po wrześniowym załamaniu formy. Historia ostatnich pojedynków obu drużyn wskazuje na warszawian. Wisła nie zdołała pokonać aktualnych mistrzów Polski w ostatnich 10 spotkaniach ligowych.
Klienci Fortuny są przekonani, że obie drużyny strzelą gola, a w meczu padną co najmniej dwie bramki. Nie ma w tym nic dziwnego, bowiem w świetnej formie znajduje się czołowy snajper Białej Gwiazdy, czyli Carlitos, a skuteczny potrafi być również ostatnio Jarosław Niezgoda z Legii Warszawa. Bukmacherzy są w swoich typach nieco bardziej ostrożni, ale możemy być pewni, że walka o zwycięstwo w tak prestiżowym starciu będzie trwała przez pełne 90 minut.
Wisła-Legia okiem Klientów i bukmacherów Fortuny

Legia-Arka: O podtrzymanie passy

Po dwóch wygranych z rzędu Legia Warszawa wydaje się powoli wracać na właściwe tory. Arka z kolei od dłuższego czasu prezentuje równą formę. Drużyna Leszka Ojrzyńskiego nie przegrała sześciu ostatnich meczów ligowych. Niedzielny mecz na stadionie przy Łazienkowskiej zapowiada się więc niezwykle interesująco. Jak szanse obu drużyn oceniają Klienci i bukmacherzy Fortuny?