Lech - Legia: Czas na ligowy klasyk

Do niedzielnego hitu Lech i Legia przystępują po bolesnych porażkach odniesionych w 10. kolejce. Czy Kasper Hämäläinen znów pogrąży swój były klub i zapewni zwycięstwo mistrzom Polski? Jak oceniają szanse obu drużyn Klienci i bukmacherzy Fortuny?

Słaba postawa legionistów w ostatnich meczach znajduje odzwierciedlenie w typach Klientów i bukmacherów Fortuny. Według nich to gospodarze są faworytem tego meczu. Na wygraną Lecha stawia 53% grających zakłady typu 1x2, przy zaledwie 16% typujących triumf Legii. Bukmacherzy oceniają szanse warszawian nieznacznie niżej niż gospodarzy: 33% do 36% na korzyść trzeciej drużyny ubiegłego sezonu.

Klienci Fortuny uważają, że w ligowym klasyku oba zespoły trafią do bramki rywala, ale jednocześnie zdecydowana większość graczy obstawia opcję poniżej 3,5 gola. Zdaniem bukmacherów możemy spodziewać się raczej typowego meczu walki. Przyznają oni 51% szans opcji poniżej 2,5 gola w tym spotkaniu.

Więcej informacji w infografice.
Lech - Legia: Statystyki typowań Klientów i bukmacherów Fortuny