Liga Mistrzów: Czy Polak w końcu sięgnie po puchar?

Przed nami nowy sezon Ligi Mistrzów. Chociaż w tym roku nie będziemy mogli w tych elitarnych rozgrywkach oglądać spotkań polskiej drużyny, to do rywalizacji o najcenniejsze klubowe trofeum w Europie stanie w sumie 9 Polaków. Jakie szanse na wyjście z grupy oraz na końcowy triumf mają ekipy Roberta Lewandowskiego, Kamila Glika czy Wojciecha Szczęsnego? Sprawdź co na ten temat sądzą bukmacherzy i Klienci Fortuny.

Zespoły z Polakami w składach nie należą do głównych faworytów tegorocznej edycji Ligi Mistrzów. Klienci Fortuny największe szanse spośród „polskich” zespołów dają Juventusowi Turyn. Starą Damę do zwycięstwa typuje 25% graczy. Bukmacherzy Fortuny wyżej oceniają potencjał Bayernu Monachium, przyznając mistrzom Niemiec 20% szans na wygranie Ligi Mistrzów. Pozostałe drużyny naszych reprezentantów zaliczają się do grona pretendentów do końcowego sukcesu.

Zarówno według Klientów, jak i Bukmacherów Fortuny pewniakami do awansu z grupy są oprócz Bayernu i Juventusu, również SSC Napoli, AS Monaco i Borussia Dortmund. Bukmacherzy dają też 30% szans na przejście do fazy pucharowej Romie z Łukaszem Skorupskim w składzie. Grający zupełnie nie wierzą natomiast, że miłe niespodzianki swoim fanom sprawią Anderlecht Bruksela Łukasza Teodorczyka, czy debiutujący w Lidze Mistrzów azerski Qarabağ Ağdam, w którym występuje na co dzień Jakub Rzeźniczak.

Więcej informacji w poniższej infografice.
liga mistrzow.PNG

Legia - Cracovia: Z nowym trenerem po przełamanie

Po wpadce ze Śląskiem Wrocław mistrzowie Polski koniecznie chcą zdobyć 3 punkty w meczu z Cracovią na własnym stadionie. Czy Romeo Jozak w swoim debiucie poprowadzi legionistów do zwycięstwa nad ekipą Michała Probierza? Jak typują ten szczególny mecz Klienci Fortuny?