Ostatnia słabsza dyspozycja Legii i bardzo obiecująca Zagłębia wpłynęła na statystyki typowań Klientów Fortuny. Zwykle, około 96-99% zakładów 1x2 na mecz z udziałem Legii to typy na wygraną obecnych mistrzów Polski. Tym razem nie ma aż takiej zgodności. Ich zwycięstwo obstawiono dotychczas w przypadku 66% zakładów 1x2 na to spotkanie. Na remis stawia się obecnie w 6% przypadków, na wygraną "Miedziowych" w 28%.

Wyjątkowo niską popularnością tym razem cieszy się zakład handicap 0:1. Tylko 1,0% tego typu zakładów to wskazanie na wygraną Legii. Niemal 99% to typ na Zagłębie lub remis. Ponownie widać to, że Klienci Fortuny spodziewają się bramkowego widowiska - w podgrze poniżej/powyżej 2,5 gola, aż 93% zakładów to typ na "powyżej".

Co więcej? Tego można dowiedzieć się z poniższej infografiki.
Legia - Zagłębie L.: Statystyki typowań Klientów Fortuny

Legia - Sandecja: Po pierwsze zwycięstwo w lidze

Ostatnia pucharowa porażka 1:3 w meczu, którym przeciwnikiem Legii był w Astanie, to zimny prysznic dla legionistów, którzy nadal celują w awans do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Krytyka mediów jest coraz większa, a podopieczni Jacka Magiery już w najbliższą sobotę mogą poprawić swój obraz w oczach dziennikarzy i kibiców. Na stadionie przy ul. Łazienkowskiej 3 zmierzą się w 3. kolejce Ekstraklasy z beniaminkiem - Sandecją Nowy Sącz. Jak to spotkanie obstawiają Klienci Fortuny?
Legia - Korona: Po pierwsze punkty w lidze

Po imponującym zwycięstwie przeciwko IFK Mariehamn, legioniści wracają na krajowe boiska, by poprawić pierwsze, słabe wrażenie, jakie zrobili podczas 1. kolejki Ekstraklasy. Wówczas ulegli Górnikowi Zabrze 3:1. Już w sobotę będą mieli okazję poprawić nastroje kibicom, kiedy to ich rywalem będzie Korona Kielce. Jak typują te spotkanie Klienci Fortuny?
Pogoń - Legia: Uniknąć niespodzianki

Runda finałowa Ekstraklasy ruszyła pełną parą. Za nami pierwsze kluczowe rozstrzygnięcia. W pierwszej, finałowej kolejce, z zespołów czołowej czwórki, punkty zgubiła jedynie Legia. Swoje spotkania wygrały zarówno Lechia, Lech jak i Jagiellonia. Dla podopiecznych Jacka Magiery oznacza to, że na potknięcia nie ma już miejsca. Jeśli piłkarze Legii chcą obronić tytuł mistrzowski sprzed roku, to muszą wkroczyć na ścieżkę zwycięstw. Czy tak się stanie już od wyjazdowego meczu z Pogonią Szczecin? Jak typują ten mecz Klienci Fortuny?

Śląsk - Legia: Po 4 wygraną z rzędu

Czas na powrót do ligowej rywalizacji po przerwie na spotkania reprezentacji. Mistrzowie Polski wybierają się do Wrocławia, by w meczu z zajmującym 8. miejsce w tabeli Śląskiem przedłużyć aktualną passę zwycięstw w Lotto Ekstraklasie. Czy w takim spotkaniu faworyt może być tylko jeden? Co na ten temat sądzą Klienci i bukmacherzy Fortuny?