Legia - Sheriff: Ostatnia przeszkoda

Po porażce z zespołem Astany i odpadnięciu z walki Ligi Mistrzów, Legia Warszawa zagra w 4. rundzie Ligi Europy. Jej rywalem będzie mistrz Mołdawii, drużyna Sheriffa Tiraspol. Czy legioniści wykonają plan minimum na ten sezon i zakwalifikują się do fazy grupowej tych rozgrywek? Jak typują to spotkanie Klienci Fortuny?

Są zdecydowani jeśli chodzi o faworyta spotkania. W zakładach 1x2 aż 99,5% z nich typuje na wygraną Legii. Jedynie 0,3% to typ na remis, a 0,2% to typ na wygraną gości. Bukmacherzy Fortuny są ostrożniejsi w swoich predykcjach. Zwycięstwo Legii oceniają na 64% szans, prawdopodobieństwo remisu na 22%, a szanse na wygraną Sheriffa - 12%.

Po raz kolejny widać, że Klienci Fortuny spodziewają się meczu pełnego bramek z udziałem mistrza Polski. W podgrze "powyżej/poniżej 2,5 gola" aż 84% decydujących się na ten zakład obstawia opcję powyżej. Delikatnie mniejsze zdecydowanie widać w typowaniach "obie (drużyny) strzelą?". Tutaj proporcje rozkładają się w stosunku 69% - tak, 31% - nie.

Co więcej? Tego można dowiedzieć się z poniższej infografiki:
Legia - Sheriff: Statystyki typowań Klientów Fortuny

Wisła P. - Legia: Przeprawa przez Wisłę

Po bezbarwnym występie w czwartkowym meczu z Sheriffem Tiraspol, legioniści jadą do pobliskiego Płocka, by tam zmierzyć się w walce o ligowe punkty z Wisłą. Podrażnieni remisem w europejskich pucharach będą walczyć o poprawę ligowej pozycji w tabeli. Czy Klienci Fortuny wciąż widzą zdecydowanego faworyta spotkania w ekipie mistrza Polski?

Legia - Astana: Legia walcząca do końca!

Środa, 2 sierpnia to bardzo ważna data w kalendarzach wszystkich kibiców Legii w tym roku. Ich drużyna rozegra bardzo ważne spotkanie w ramach 3. rundy eliminacji Ligi Mistrzów z FK Astaną. Pierwsze spotkanie zakończyło się porażką legionistów 1:3, ale przed drużyną Jacka Magiery jeszcze 90 minut rewanżowego spotkania na stadionie przy ul. Łazienkowskiej 3. Jak widzą szanse zespołu Mistrza Polski w tym meczu Klienci Fortuny?

Wisła P. - Legia: Przeprawa przez Wisłę