Legia - Arka: Walka o pierwsze trofeum w sezonie

Piłkarski sezon 2017/18 rozpoczyna się w Polsce już 7 lipca, w Warszawie, gdzie dojdzie do spotkania o Superpuchar Polski. Na stadionie Legii, gospodarz, będący jednocześnie aktualnym Mistrzem Polski, zmierzy się z triumfatorem Pucharu Polski - Arką Gdynia. Jak to spotkanie obstawiają Klienci Fortuny?

Sezon piłkarski w Polsce tradycyjnie już zaczyna się od meczów w eliminacjach europejskich pucharów oraz od spotkania o Superpuchar Polski. Tym razem o trofeum powalczy Legia Warszawa i Arka Gdynia. Tradycyjnie już, Legia jest faworytem tego spotkania. Zdaniem bukmacherów Fortuny legioniści mają 64% szans na wygraną. Prawdopodobieństwo zwycięstwa w tym meczu przez Arkę wynosi ich zdaniem 13%.

Inaczej rozkładają się proporcje wszystkich typów 1x2 na ten mecz wśród Klientów Fortuny. Aż 98% z nich to typ na zwycięstwo Legii. Tylko 1% z nich stanowią typy na remis, podobnie rzecz ma się w przypadku wygranej Arki.  Typerzy spodziewają się przynajmniej 3 bramek w meczu. Świadczy o tym to, że 96% Klientów obstawiających zakład "poniżej/powyżej 2,5 bramki" stawia na opcję powyżej.

Interesująco też wygląda statystyka typów na zakład "obie strzelą?". Żaden Klient Fortuny nie obstawił, że tylko jedna z drużyn, lub żadna, będzie strzelać bramki w tym meczu. Co więcej? Tego można dowiedzieć się z infografiki poniżej:

Legia - Arka: Statystyki typowań Klientów Fortuny

Legia - Astana: Legia walcząca do końca!

Środa, 2 sierpnia to bardzo ważna data w kalendarzach wszystkich kibiców Legii w tym roku. Ich drużyna rozegra bardzo ważne spotkanie w ramach 3. rundy eliminacji Ligi Mistrzów z FK Astaną. Pierwsze spotkanie zakończyło się porażką legionistów 1:3, ale przed drużyną Jacka Magiery jeszcze 90 minut rewanżowego spotkania na stadionie przy ul. Łazienkowskiej 3. Jak widzą szanse zespołu Mistrza Polski w tym meczu Klienci Fortuny?
Legia - Lechia: Do mistrzostwa jeden krok, jeden jedyny krok...

... nic więcej! Nic więcej, tylko jedno zwycięstwo dzieli legionistów od obrony mistrzowskiego tytułu w sezonie 2016/2017. Podopieczni Jacka Magiery mają los w swoich rękach, tylko od ich postawy na boisku w niedzielnym spotkaniu przeciwko Lechii Gdańsk zależy, czy trofeum za mistrzostwo Polski pozostanie na kolejny rok w gablotach stadionu przy ul. Łazienkowskiej 3. Jak typują te finałowe starcie Klienci Fortuny?

Górnik Z. - Legia: Nowy sezon? Czas, start!

Wraca Ekstraklasa, ruszamy z sezonem 2017/2018 na polskich boiskach piłkarskich! Przed nami 37 kolejek, które pozwolą wyłonić mistrza Polski. Czy tytuł obroni obecny mistrz - zespół Legii Warszawa? Podopieczni Jacka Magiera na pewno stawiają sobie to zadanie jako cel minimum na najbliższy rok. Rozgrywki zainaugurują meczem z beniaminkiem, Górnikiem Zabrze. Jak to spotkanie typują klienci Fortuny?