Korona - Legia: dwa kroki od tytułu

Korona - Legia: dwa kroki od tytułu

Najbliższy weekend to już 36. kolejka Ekstraklasy. Coraz szybciej zbliżamy się do końca tego wyrównanego sezonu i nadal nie wiemy kto ostatecznie zakończy rozgrywki na szczycie tabeli. W grze pozostają wciąż cztery zespoły w tym warszawska Legia, która w Kielcach zmierzy się z miejscową Koroną. Jak typują to spotkanie Klienci Fortuny?

Spośród wszystkich typów 1x2 postawionych w Fortunie na ten mecz, aż 96,3% z nich to typ na Legię. Jedynie 1,2% stawia na remis, a 2,5% na Koronę. Bukmacherzy Fortuny także dają większe szanse na zwycięstwo Legii, ale nie są aż tak zdecydowani jak grupa Klientów. Prawdopodobieństwo wygranej podopiecznych Jacka Magiery oceniają na 65%, zwycięstwo gospodarzy to ich zdaniem 13% szans.

Niewiele mniejszy procent Klientów, którzy obstawiają handicap 0:1, wierzą w zdecydowane, przynajmniej dwubramkowe zwycięstwo Legii - 94%. Ponadto, aż 94% Klientów obstawiających zakład powyżej/poniżej 2,5 bramki jest zdania, że w tym meczu padną przynajmniej 3 bramki.

Co więcej? Tego można można dowiedzieć się z poniższej infografiki:
Korona - Legia: Statystyki typowań Klientów

Legia - Korona: Po pierwsze punkty w lidze

Po imponującym zwycięstwie przeciwko IFK Mariehamn, legioniści wracają na krajowe boiska, by poprawić pierwsze, słabe wrażenie, jakie zrobili podczas 1. kolejki Ekstraklasy. Wówczas ulegli Górnikowi Zabrze 3:1. Już w sobotę będą mieli okazję poprawić nastroje kibicom, kiedy to ich rywalem będzie Korona Kielce. Jak typują te spotkanie Klienci Fortuny?

Wisła P. - Legia: Przeprawa przez Wisłę

Po bezbarwnym występie w czwartkowym meczu z Sheriffem Tiraspol, legioniści jadą do pobliskiego Płocka, by tam zmierzyć się w walce o ligowe punkty z Wisłą. Podrażnieni remisem w europejskich pucharach będą walczyć o poprawę ligowej pozycji w tabeli. Czy Klienci Fortuny wciąż widzą zdecydowanego faworyta spotkania w ekipie mistrza Polski?

Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.