Legia - Lech: Starcie ligowych gigantów

Runda mistrzowska wkracza w decydującą fazę. W środę dojdzie do hitowego meczu między Legią Warszawą a Lechem Poznań. Będzie to jedna z szans, by pokazać ligowej czołówce swoje mistrzowskie aspiracje. Ostatnie mecze między tymi dwiema drużynami należały do bardzo zaciętych, a ich rozstrzygnięcie było niepewne do ostatnich minut. Jak będzie tym razem? Jak to spotkanie typują Klienci Fortuny?

Bukmacherzy Fortuny wydają się być ostrożni w swoich typach. 44% szans na zwycięstwo przyznają Legii, na 30% prawdopodobieństwa oceniają wynik remisowy, a na 26% szansę Lecha na wygraną ze stołecznym zespołem. Bardziej zdecydowani są Klienci Fortuny, którzy widzą wyraźnego faworyta w drużynie Jacka Magiery - aż 87,7% spośród wszystkich typów 1x2 to wskazanie na Legię jako zwycięzca meczu.

Zdaniem Klientów Fortuny zapowiada się bramkowy pojedynek. Aż 98% zakładów na obie strzelą? - to typ na "Tak". Tylko 2% typujących tę podgrę jest zdania, że tylko jedna z drużyn pokona bramkarza rywali. Dość równo rozkładają się typy na zakład powyżej/poniżej 2,5 gola w meczu. Opcję "powyżej" jak i "poniżej" wybierane są tak samo często, proporcje wynoszą 50% do 50%.

Co więcej? Tego dowiedzieć się można z poniższej infografiki:
Legia - Lech: Starcie ligowych gigantów

Legia - Astana: Legia walcząca do końca!

Środa, 2 sierpnia to bardzo ważna data w kalendarzach wszystkich kibiców Legii w tym roku. Ich drużyna rozegra bardzo ważne spotkanie w ramach 3. rundy eliminacji Ligi Mistrzów z FK Astaną. Pierwsze spotkanie zakończyło się porażką legionistów 1:3, ale przed drużyną Jacka Magiery jeszcze 90 minut rewanżowego spotkania na stadionie przy ul. Łazienkowskiej 3. Jak widzą szanse zespołu Mistrza Polski w tym meczu Klienci Fortuny?
Legia - Sandecja: Po pierwsze zwycięstwo w lidze

Ostatnia pucharowa porażka 1:3 w meczu, którym przeciwnikiem Legii był w Astanie, to zimny prysznic dla legionistów, którzy nadal celują w awans do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Krytyka mediów jest coraz większa, a podopieczni Jacka Magiery już w najbliższą sobotę mogą poprawić swój obraz w oczach dziennikarzy i kibiców. Na stadionie przy ul. Łazienkowskiej 3 zmierzą się w 3. kolejce Ekstraklasy z beniaminkiem - Sandecją Nowy Sącz. Jak to spotkanie obstawiają Klienci Fortuny?
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.