Pogoń - Legia: Uniknąć niespodzianki

Runda finałowa Ekstraklasy ruszyła pełną parą. Za nami pierwsze kluczowe rozstrzygnięcia. W pierwszej, finałowej kolejce, z zespołów czołowej czwórki, punkty zgubiła jedynie Legia. Swoje spotkania wygrały zarówno Lechia, Lech jak i Jagiellonia. Dla podopiecznych Jacka Magiery oznacza to, że na potknięcia nie ma już miejsca. Jeśli piłkarze Legii chcą obronić tytuł mistrzowski sprzed roku, to muszą wkroczyć na ścieżkę zwycięstw. Czy tak się stanie już od wyjazdowego meczu z Pogonią Szczecin? Jak typują ten mecz Klienci Fortuny?

Po ostatnim remisie Legii z Wisłą Kraków, bukmacherzy Fortuny są dość sceptycznie nastawieni do ewentualnej, zdecydowanej wygranej Legii w spotkaniu przeciwko Pogoni. Ich zdaniem legioniści mają 47% szans na zwycięstwo, 27,5% to prawdopodobieństwo remisu. 25,5% to według nich szanse na zwycięstwo "Portowców". Klienci Fortuny mają zdecydowanie inne przeczucia. Ich zdaniem zespół Mistrza Polski nie straci punktów w Szczecinie - aż 98,5% wszystkich zakładów 1x2 to typ na wygraną Legii.

To zdecydowanie widać także w zakładzie handicap 1:0, gdzie 87% naszych Klientów wskazuje, że Legia wygra te spotkanie przewagą minimum dwóch bramek.  Można zauważyć ogólną tendencję, która może podpowiadać, że zdaniem Klientów Fortuny padnie w meczu kilka bramek. Zakład poniżej/powyżej 2,5 bramki w meczu zdominowany jest przez typujących na korzyść tej drugiej opcji - 90% wszystkich tego typu zakładów wskazuje na minimum 3 bramki w spotkaniu.

Co więcej? Tego można dowiedzieć się z naszej poniższej infografiki:
Pogoń- Legia: Statystyki typowań Klienów Fortuny

Legia - Sandecja: Po pierwsze zwycięstwo w lidze

Ostatnia pucharowa porażka 1:3 w meczu, którym przeciwnikiem Legii był w Astanie, to zimny prysznic dla legionistów, którzy nadal celują w awans do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Krytyka mediów jest coraz większa, a podopieczni Jacka Magiery już w najbliższą sobotę mogą poprawić swój obraz w oczach dziennikarzy i kibiców. Na stadionie przy ul. Łazienkowskiej 3 zmierzą się w 3. kolejce Ekstraklasy z beniaminkiem - Sandecją Nowy Sącz. Jak to spotkanie obstawiają Klienci Fortuny?
Legia - Korona: Po pierwsze punkty w lidze

Po imponującym zwycięstwie przeciwko IFK Mariehamn, legioniści wracają na krajowe boiska, by poprawić pierwsze, słabe wrażenie, jakie zrobili podczas 1. kolejki Ekstraklasy. Wówczas ulegli Górnikowi Zabrze 3:1. Już w sobotę będą mieli okazję poprawić nastroje kibicom, kiedy to ich rywalem będzie Korona Kielce. Jak typują te spotkanie Klienci Fortuny?

Legia - Termalica: O historyczną, pierwszą wygraną

Aż trudno uwierzyć w to, że Legia Warszawa w dotychczasowych spotkaniach przeciwko Termalice nigdy nie strzelała więcej bramek niż ekipa z Niecieczy. Do tej pory, między tymi dwoma zespołami, odbyły się 4 spotkania - dwa z nich rozstrzygnęły się na korzyść Słoników, a dwa zakończyły się podziałem punktów. Trener Jacek Magiera oraz jego piłkarze w tej fazie sezonu nie mogą pozwolić sobie na utratę punktów. Zapowiadają więc przełamanie tej passy. Czy podobnie myślą Klienci Fortuny?