Legia - Wisła: Finałowa runda - czas start!

Emocje sięgną zenitu - rusza runda finałowa Ekstraklasy! A w niej zacięta batalia o mistrzostwo kraju oraz uniknięcie spadku z ligi. Szczególnie interesująco zapowiada się ta pierwsza rywalizacja. Mimo podziału punktów, wydaje się, że walka o końcowy triumf rozstrzygnie się między Jagiellonią, Legią, Lechem i Lechią. Przed nami siedem spotkań, które zadecydują o losach mistrzostwa w sezonie 2016/17. W pierwszym spotkaniu rundy finałowej Legia zmierzy się na własnym stadionie z Wisłą Kraków. Nasi klienci chętnie typują to spotkanie. Jak?

Bukmacherzy Fortuny są zdania, że Legia jest lekkim faworytem tego spotkania. Gospodarzom dają 63% szans na wygraną, 23% na remis i 14% szans na wygraną Wisły. Inaczej układają się typy Klientów Fortuny na wszystkich postawionych już kuponach. Tradycyjnie, dominują typy na zwycięstwo Legii. 98% z nich to zakłady na zwycięstwo Legii, 0,8% to remis, 1,2% na wygraną Wisły. Co więcej?

W zakładach typu powyżej/poniżej 2,5 gola dominuje typ na to, że w spotkaniu padną minimum 3 bramki - aż 89% typujących ten zakład jest takiego zdania. W typie "obie strzelą?" mamy podobną tendencję - aż 92% Klientów Fortuny, którzy wybrali tego typu zakład, stawiają na to, że zarówno Legia jak i Wisła zdobędą minimum po jednej bramce.

Najpopularniejszym dokładnym wynikiem stawianym przez Klientów Fortuny to zwycięstwa Legii: 2:0 i 4:2.

Co więcej? Tego można dowiedzieć się z poniższej infografiki:
Legia - Wisła: Statystyka typowań Klientów Fortuny

Wisła P. - Legia: Przeprawa przez Wisłę

Po bezbarwnym występie w czwartkowym meczu z Sheriffem Tiraspol, legioniści jadą do pobliskiego Płocka, by tam zmierzyć się w walce o ligowe punkty z Wisłą. Podrażnieni remisem w europejskich pucharach będą walczyć o poprawę ligowej pozycji w tabeli. Czy Klienci Fortuny wciąż widzą zdecydowanego faworyta spotkania w ekipie mistrza Polski?

Legia - Astana: Legia walcząca do końca!

Środa, 2 sierpnia to bardzo ważna data w kalendarzach wszystkich kibiców Legii w tym roku. Ich drużyna rozegra bardzo ważne spotkanie w ramach 3. rundy eliminacji Ligi Mistrzów z FK Astaną. Pierwsze spotkanie zakończyło się porażką legionistów 1:3, ale przed drużyną Jacka Magiery jeszcze 90 minut rewanżowego spotkania na stadionie przy ul. Łazienkowskiej 3. Jak widzą szanse zespołu Mistrza Polski w tym meczu Klienci Fortuny?

Pogoń - Legia: Uniknąć niespodzianki

Runda finałowa Ekstraklasy ruszyła pełną parą. Za nami pierwsze kluczowe rozstrzygnięcia. W pierwszej, finałowej kolejce, z zespołów czołowej czwórki, punkty zgubiła jedynie Legia. Swoje spotkania wygrały zarówno Lechia, Lech jak i Jagiellonia. Dla podopiecznych Jacka Magiery oznacza to, że na potknięcia nie ma już miejsca. Jeśli piłkarze Legii chcą obronić tytuł mistrzowski sprzed roku, to muszą wkroczyć na ścieżkę zwycięstw. Czy tak się stanie już od wyjazdowego meczu z Pogonią Szczecin? Jak typują ten mecz Klienci Fortuny?