Legia - Wisła: Finałowa runda - czas start!

Emocje sięgną zenitu - rusza runda finałowa Ekstraklasy! A w niej zacięta batalia o mistrzostwo kraju oraz uniknięcie spadku z ligi. Szczególnie interesująco zapowiada się ta pierwsza rywalizacja. Mimo podziału punktów, wydaje się, że walka o końcowy triumf rozstrzygnie się między Jagiellonią, Legią, Lechem i Lechią. Przed nami siedem spotkań, które zadecydują o losach mistrzostwa w sezonie 2016/17. W pierwszym spotkaniu rundy finałowej Legia zmierzy się na własnym stadionie z Wisłą Kraków. Nasi klienci chętnie typują to spotkanie. Jak?

Bukmacherzy Fortuny są zdania, że Legia jest lekkim faworytem tego spotkania. Gospodarzom dają 63% szans na wygraną, 23% na remis i 14% szans na wygraną Wisły. Inaczej układają się typy Klientów Fortuny na wszystkich postawionych już kuponach. Tradycyjnie, dominują typy na zwycięstwo Legii. 98% z nich to zakłady na zwycięstwo Legii, 0,8% to remis, 1,2% na wygraną Wisły. Co więcej?

W zakładach typu powyżej/poniżej 2,5 gola dominuje typ na to, że w spotkaniu padną minimum 3 bramki - aż 89% typujących ten zakład jest takiego zdania. W typie "obie strzelą?" mamy podobną tendencję - aż 92% Klientów Fortuny, którzy wybrali tego typu zakład, stawiają na to, że zarówno Legia jak i Wisła zdobędą minimum po jednej bramce.

Najpopularniejszym dokładnym wynikiem stawianym przez Klientów Fortuny to zwycięstwa Legii: 2:0 i 4:2.

Co więcej? Tego można dowiedzieć się z poniższej infografiki:
Legia - Wisła: Statystyka typowań Klientów Fortuny

Wisła P. - Legia: Przeprawa przez Wisłę

Po bezbarwnym występie w czwartkowym meczu z Sheriffem Tiraspol, legioniści jadą do pobliskiego Płocka, by tam zmierzyć się w walce o ligowe punkty z Wisłą. Podrażnieni remisem w europejskich pucharach będą walczyć o poprawę ligowej pozycji w tabeli. Czy Klienci Fortuny wciąż widzą zdecydowanego faworyta spotkania w ekipie mistrza Polski?

Legia - Astana: Legia walcząca do końca!

Środa, 2 sierpnia to bardzo ważna data w kalendarzach wszystkich kibiców Legii w tym roku. Ich drużyna rozegra bardzo ważne spotkanie w ramach 3. rundy eliminacji Ligi Mistrzów z FK Astaną. Pierwsze spotkanie zakończyło się porażką legionistów 1:3, ale przed drużyną Jacka Magiery jeszcze 90 minut rewanżowego spotkania na stadionie przy ul. Łazienkowskiej 3. Jak widzą szanse zespołu Mistrza Polski w tym meczu Klienci Fortuny?