Cracovia - Legia: Finał rundy zasadniczej!

Cracovia - Legia: Finał rundy zasadniczej!

W sobotę wielki finał rundy zasadniczej sezonu 2016/17 Ekstraklasy. Pięć miejsc w grupie mistrzowskiej jest już obsadzonych. Oznacza to, że pozostały jeszcze trzy, o które powalczyć może wciąż pięć drużyn. Emocji nie zabraknie w czubie tabeli, dlatego, iż lokata zajęta po 30. kolejce ma wpływ na liczbę gier rozegranych na własnym stadionie w finałowej fazie rozgrywek. Dlatego warto zwrócić uwagę na mecz Cracovii z Legią, który odbędzie się, tak jak inne spotkania tej kolejki, w sobotę o godzinie 18:00. Tradycyjnie już mecz z udziałem legionistów to jedno z najchętniej typowanych przez Klientów Fortuny wydarzeń.

Klienci Fortuny tradycyjnie już upatrują faworyta w drużynie prowadzonej przez Jacka Magierę. We wszystkich zakładach typu 1x2 zawartych przez Klientów Fortuny, aż 98,2% z nich to typ na zwycięstwo zespołu z Warszawy. Jedynie 0,8% to zakłady na wygraną Cracovii, 1% typów wskazuje na ten moment na remis. Zdecydowanie inaczej układają się procentowe szanse wg. bukmacherów Fortuny. Ich zdaniem 26% szans na zwycięstwo ma Cracovia, 45% Legia a pozostałe 29% prawdopodobieństwa dają na opcję remisu.

Co ciekawe, wcale nie zapowiada się, zdaniem Klientów Fortuny, na zdecydowane zwycięstwo "Wojskowych". W przypadku zakładów na handicap 1:0 dla Cracovii, aż 61% typów wskazuje na remis lub wygraną Cracovii (Czyli, gdy Legia wygra jedną bramką, np. 1:0, do końcowego wyniku dopisujemy jedną bramkę "Pasom" i końcowy wynik wynosi 1:1). Jedynie 19% to typy na Legię, a więc zwycięstwo różnicą minimum dwóch bramek.

Co więcej? Tego można dowiedzieć się z poniższej infografiki, która pokazuje jak procentowo rozkładają się na ten moment typy Klientów Fortuny.
Cracovia - Legia: Statystyki typowań Klientów

Legia - Sandecja: Po pierwsze zwycięstwo w lidze

Ostatnia pucharowa porażka 1:3 w meczu, którym przeciwnikiem Legii był w Astanie, to zimny prysznic dla legionistów, którzy nadal celują w awans do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Krytyka mediów jest coraz większa, a podopieczni Jacka Magiery już w najbliższą sobotę mogą poprawić swój obraz w oczach dziennikarzy i kibiców. Na stadionie przy ul. Łazienkowskiej 3 zmierzą się w 3. kolejce Ekstraklasy z beniaminkiem - Sandecją Nowy Sącz. Jak to spotkanie obstawiają Klienci Fortuny?
Legia - Korona: Po pierwsze punkty w lidze

Po imponującym zwycięstwie przeciwko IFK Mariehamn, legioniści wracają na krajowe boiska, by poprawić pierwsze, słabe wrażenie, jakie zrobili podczas 1. kolejki Ekstraklasy. Wówczas ulegli Górnikowi Zabrze 3:1. Już w sobotę będą mieli okazję poprawić nastroje kibicom, kiedy to ich rywalem będzie Korona Kielce. Jak typują te spotkanie Klienci Fortuny?
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.