Legia - Korona: Świąteczna rozgrywka

Święta Wielkanocne tuż tuż, a równolegle, z jednodniową przerwą, gra także Ekstraklasa. Swój mecz rozegra Legia Warszawa, która na własnym boisku podejmie Koronę Kielce. Legioniści podbudowani ostatnim zwycięstwem z Lechem Poznań nie będą chcieli wyhamować i przy okazji spotkania z Koroną ponownie celują w 3 punkty. Jak ich szanse, i szanse gości z Kielc, oceniają poprzez swoje typy Klienci Fortuny?

Bukmacherzy Fortuny widzą faworyta w drużynie Legii. Ich zdaniem szanse na zwycięstwo Legii wynoszą 71 %. Remis to 20% szans a zwycięstwo Kielczan oceniają na 9%. Spośród wszystkich zakładów (1x2) zawartych przez klientów Fortuny aż 99,1% z nich to typ na zwycięstwo drużyny Mistrza Polski. Jedynie 0,5% to zakłady na remis, 0,4% na wygraną Korony.

Nasi Klienci są także zdania, że w tym meczu padną bramki. 99% zakładów na poniżej/powyżej 2,5 gola w meczu Klienci stawiają na opcję powyżej. To przekonanie można zobaczyć także w statystyce: Czy Legia strzeli bramkę? - 100% typów to zakład na to, że podopieczni Jacka Magiery strzelą bramkę w poniedziałkowym pojedynku.

W tym momencie mamy przyjętych prawie 20 tysięcy zakładów na ten mecz. Najpopularniejszy dokładny wynik grany przez naszych klientów to 3:0 z kursem 7,6. Wg. bukmacherów najbardziej prawdopodobny dokładny wynik to 2:0, kurs 6,4.

Co więcej? Tego można dowiedzieć się z poniższej infografiki.
Legia - Korona: Statystyki typowań Klientów Fortuny

Legia - Korona: Po pierwsze punkty w lidze

Po imponującym zwycięstwie przeciwko IFK Mariehamn, legioniści wracają na krajowe boiska, by poprawić pierwsze, słabe wrażenie, jakie zrobili podczas 1. kolejki Ekstraklasy. Wówczas ulegli Górnikowi Zabrze 3:1. Już w sobotę będą mieli okazję poprawić nastroje kibicom, kiedy to ich rywalem będzie Korona Kielce. Jak typują te spotkanie Klienci Fortuny?
Korona - Legia: dwa kroki od tytułu

Najbliższy weekend to już 36. kolejka Ekstraklasy. Coraz szybciej zbliżamy się do końca tego wyrównanego sezonu i nadal nie wiemy kto ostatecznie zakończy rozgrywki na szczycie tabeli. W grze pozostają wciąż cztery zespoły w tym warszawska Legia, która w Kielcach zmierzy się z miejscową Koroną. Jak typują to spotkanie Klienci Fortuny?
Jak spotkanie Korony z Legią typują gracze Fortuny?

Już w piątek o godzinie 20:30 w Kielcach, dojdzie do pojedynku Legii Warszawa z Koroną. Drużyna gospodarzy zagra w tym sezonie po raz pierwszy bez swojego dotychczasowego trenera Tomasza Wilmana, który został w ostatnich dniach zwolniony. Czy taki czynnik wpływa na decyzje podjęte przez Klientów Fortuny?