Lech - Legia: Ligowy klasyk na remis?

Już 3 kolejki pozostały do zakończenia rundy zasadniczej Ekstraklasy w sezonie 2016/17. Trwa więc zacięta walka o zajęcie miejsca w pierwszej ósemce, która to po podziale punktów, w ostatnich siedmiu spotkaniach rozstrzygnie między sobą kwestie mistrzostwa Polski. Dobrą pozycję wyjściową chcą sobie zapewnić zespoły ze ścisłej czołówki tabeli. Tym bardziej mecz między Lechem Poznań a Legią Warszawa, który odbędzie się w ten weekend, zapowiada się interesująco. Jak to spotkanie typują Klienci Fortuny?

Trzeba przyznać, że rzadko spotkanie z udziałem Legii Warszawa jest procentowo typowane przez graczy tak, jak w tym wypadku. Zarówno na zwycięstwo Legii jak i Lecha bukmacherzy dają po 35% szans. W przypadku graczy Fortuny delikatnym faworytem tego spotkania jest zespół prowadzony przez Jacka Magierę. Na wygraną aktualnych mistrzów Polski stawia 57,8% graczy. Zwycięstwo Lecha typuje 25,7% Klientów.

Interesująca jest pewność typerów co do strzelenia bramki przez Legię w Poznaniu. Do tej pory nikt nie postawił pieniędzy na to, że "Wojskowi" nie strzelą bramki. Ponadto, tylko jeden procent obstawiających zakład powyżej/poniżej 3,5 bramki twierdzi, że w tym meczu padnie więcej niż 3 bramki.

Co więcej? Tego można dowiedzieć się z poniższej infografiki:
Lech - Legia: Ligowy klasyk na remis? - typowania Klientów

Legia - Sandecja: Po pierwsze zwycięstwo w lidze

Ostatnia pucharowa porażka 1:3 w meczu, którym przeciwnikiem Legii był w Astanie, to zimny prysznic dla legionistów, którzy nadal celują w awans do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Krytyka mediów jest coraz większa, a podopieczni Jacka Magiery już w najbliższą sobotę mogą poprawić swój obraz w oczach dziennikarzy i kibiców. Na stadionie przy ul. Łazienkowskiej 3 zmierzą się w 3. kolejce Ekstraklasy z beniaminkiem - Sandecją Nowy Sącz. Jak to spotkanie obstawiają Klienci Fortuny?
Legia - Korona: Po pierwsze punkty w lidze

Po imponującym zwycięstwie przeciwko IFK Mariehamn, legioniści wracają na krajowe boiska, by poprawić pierwsze, słabe wrażenie, jakie zrobili podczas 1. kolejki Ekstraklasy. Wówczas ulegli Górnikowi Zabrze 3:1. Już w sobotę będą mieli okazję poprawić nastroje kibicom, kiedy to ich rywalem będzie Korona Kielce. Jak typują te spotkanie Klienci Fortuny?

Legia - Korona: Świąteczna rozgrywka

Święta Wielkanocne tuż tuż, a równolegle, z jednodniową przerwą, gra także Ekstraklasa. Swój mecz rozegra Legia Warszawa, która na własnym boisku podejmie Koronę Kielce. Legioniści podbudowani ostatnim zwycięstwem z Lechem Poznań nie będą chcieli wyhamować i przy okazji spotkania z Koroną ponownie celują w 3 punkty. Jak ich szanse, i szanse gości z Kielc, oceniają poprzez swoje typy Klienci Fortuny?