Legia - Wisła K.: Ligowy klasyk ze wskazaniem na Legię

Najbliższa kolejka będzie kolejną ważną turą rozgrywek, która może zamieszać w aktualnym układzie w tabeli Ekstraklasy. W bardzo dobrej formie wydaje się być Lech Poznań, w walce o tytuł mistrzowski nie odpuszczają Legia i Jagiellonia, na pozycji lidera utrzymuje się Lecha Gdańsk. Legioniści nie będą mieli łatwej przeprawy w ten weekend. Do Warszawy przyjedzie Wisła Kraków, która poszuka swojej szansy, a na dodatek od 7 lat nie wygrała przy ul. Łazienkowskiej. Jak będzie tym razem? Jak obstawiają ten mecz Klienci Fortuny?

Niedzielny pojedynek między zespołami z Warszawy i Krakowa to najciekawiej zapowiadające się spotkanie 25. kolejki Ekstraklasy. Mecz ten jest też chętnie obstawiany przez Klientów Fortuny, którzy do tej pory postawili łącznie blisko 10 tysięcy zakładów. Kto jest faworytem typerów?

Zdecydowanie jest nim Legia. Spośród wszystkich zakładów zawartych na ten mecz (1x2) aż 96,6% z nich wskazuje na zespół Mistrza Polski jako zwycięzcę niedzielnego meczu. Na remis postawiono jedynie 2,2% spośród wszystkich takich zakładów, na wygraną gości jeszcze mniej, bo jedynie 1,2%.

Inaczej sytuacja wygląda w przypadku zakładów na handicap 0:1. Tutaj 59% typów to wskazania na zwycięstwo Wisły Kraków lub remis. Wygląda na to, że zdaniem typujących Legia może wygrać to spotkanie, ale z delikatną przewagą.

Co więcej? To można wyczytać z poniższej infografiki:
Legia - Wisła K.: Typowania Klientów Fortuny

Wisła P. - Legia: Przeprawa przez Wisłę

Po bezbarwnym występie w czwartkowym meczu z Sheriffem Tiraspol, legioniści jadą do pobliskiego Płocka, by tam zmierzyć się w walce o ligowe punkty z Wisłą. Podrażnieni remisem w europejskich pucharach będą walczyć o poprawę ligowej pozycji w tabeli. Czy Klienci Fortuny wciąż widzą zdecydowanego faworyta spotkania w ekipie mistrza Polski?

Legia - Sandecja: Po pierwsze zwycięstwo w lidze

Ostatnia pucharowa porażka 1:3 w meczu, którym przeciwnikiem Legii był w Astanie, to zimny prysznic dla legionistów, którzy nadal celują w awans do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Krytyka mediów jest coraz większa, a podopieczni Jacka Magiery już w najbliższą sobotę mogą poprawić swój obraz w oczach dziennikarzy i kibiców. Na stadionie przy ul. Łazienkowskiej 3 zmierzą się w 3. kolejce Ekstraklasy z beniaminkiem - Sandecją Nowy Sącz. Jak to spotkanie obstawiają Klienci Fortuny?