Legia - Ajax: Powrót na europejską arenę

Prognozy przewidują w czwartkowy wieczór w Warszawie temperaturę -2 stopnie Celsjusza. Emocje związane z meczem Ligi Europy między Legią a Ajaxem sprawią, że wszystkim fanom piłki nożnej zrobi się zdecydowanie cieplej. Jak będzie wyglądać pierwsze 90 minut starcia między holenderską drużyną a podopiecznymi Jacka Magiery? Jak typują to spotkanie Klienci Fortuny?

Mecz Legia - Ajax cieszy się dużą popularnością wśród Klientów Fortuny. Około 18 tysięcy zakładów zostało już postawione na ten mecz. W kim upatrywać faworyta? Wydaje się, że będzie nim jednak Ajax, który dwa lata temu, w tej samej rundzie fazy pucharowej LE wyeliminował Legię, którą prowadził wówczas trener Henning Berg.

Bukmacherzy Fortuny nie wskazują wyraźnego faworyta tego spotkania. Ich zdaniem delikatnie większe szanse na zwycięstwo ma Ajax (39%) niż Legia (32%). Najmniej prawdopodobny wydaje się być ich zdaniem remis (29%)

Klienci Fortuny mają odmienne zdanie. Spośród wszystkich zakładów typu 1x2 postawionych na ten mecz aż 79% typów wskazuje na wygraną holenderskiej drużyny. Tylko 16% graczy stawia swoje pieniądze na wygraną Legii, a jeszcze mniej, bo tylko 5%, widzi szanse na remis w tym meczu.

Interesująco wyglądają zakłady na powyżej/poniżej 1,5 gola. Wszyscy Klienci, którzy zdecydowali się na ten rodzaj zakładu, stawiają, że w pojedynku Legii z Ajaxem padną co najmniej dwie bramki.

Co jeszcze? Tego można dowiedzieć się z poniższej infografiki:
Legia-Ajax: Statystyki typowań Klientów Fortuny

Ajax - Legia: Z wiarą w awans

A wierzyć należy, bo szanse na to,  że piłkarze Legii Warszawa awansują do 1/8 finału Ligi Europy nie są takie małe. Bezbramkowy remis w pierwszym spotkaniu, które odbyło się na stadionie w Warszawie przy ul. Łazienkowskiej 3, napawa optymizmem. Jedna strzelona przez legionistów bramka na wyjeździe może znacząco przybliżyć ich do udziału w następnej rundzie. Jak typują to spotkanie Klienci Fortuny?
Legia - Sheriff: Ostatnia przeszkoda

Po porażce z zespołem Astany i odpadnięciu z walki Ligi Mistrzów, Legia Warszawa zagra w 4. rundzie Ligi Europy. Jej rywalem będzie mistrz Mołdawii, drużyna Sheriffa Tiraspol. Czy legioniści wykonają plan minimum na ten sezon i zakwalifikują się do fazy grupowej tych rozgrywek? Jak typują to spotkanie Klienci Fortuny?

Wisła P. - Legia: Przeprawa przez Wisłę

Po bezbarwnym występie w czwartkowym meczu z Sheriffem Tiraspol, legioniści jadą do pobliskiego Płocka, by tam zmierzyć się w walce o ligowe punkty z Wisłą. Podrażnieni remisem w europejskich pucharach będą walczyć o poprawę ligowej pozycji w tabeli. Czy Klienci Fortuny wciąż widzą zdecydowanego faworyta spotkania w ekipie mistrza Polski?