Legia - Górnik Ł. : O udane zakończenie stulecia

Niedzielny mecz Legii Warszawa z Górnikiem Łęczna, rozgrywany w ramach 20. kolejki Ekstraklasy, będzie dla legionistów okazją do zakończenia udanego i wyjątkowego 2016 roku - stulecia powstania klubu. Jak typują to spotkanie nasi Klienci?

Mecz cieszy się dużą popularnością – przeszło 13 tysięcy zakładów obstawiono na ten mecz. Podopieczni trenera Jacka Magiery są faworytami niedzielnego meczu – zarówno według bukmacherów Fortuny jak i typujących. Ci drudzy, w zakładach 1X2, stawiają prawie jednomyślnie na Legię (99,7%). Tylko 0,1% wszystkich typów to zakłady na zwycięstwo gości, a 0,2% - na remis.

Co więcej, wielu Klientów decyduje się na obstawienie zwycięstwa Legii z handicapem 0:2 dla Górnika. Ci, którzy zdecydowali się na tego typu zakład, w 99,9% przewidują wygraną legionistów. Tylko 0,1% stawia na remis lub wygraną „Brunatnych”.

A tak rozkładają się najpopularniejsze typy klientów na dokładny wynik meczu:
4:0 - 18,6%
3:0 - 17,4%
3:1 - 16,3%
2:0 - 15,1%
5:0 - 12,8%
inny - 19,8%

Widać więc duże oczekiwania – wygrać w niedzielę powinna Legia. Czy tak faktycznie będzie?
Legia-Łęczna.JPG

Nadchodzi 2017 rok! Interesujące zakłady długoterminowe w Fortunie

Mijający rok należał do bardzo emocjonujących, jeśli weźmiemy pod uwagę wydarzenia sportowe, które miały miejsce na przestrzeni ostatnich 12 miesięcy. Świetny występ polskiej reprezentacji piłkarskiej na Mistrzostwach Europy we Francji, Drużynowe Mistrzostwo Świata polskich żużlowców, 11 olimpijskich krążków dla Polski podczas Igrzysk Olimpijskich w Rio de Janeiro czy awans Legii Warszawa do fazy grupowej Ligi Mistrzów – można tak wymieniać i wymieniać. Lecz wraz z początkiem nowego roku patrzymy do przodu i zastanawiamy się – co może wydarzyć się w świecie polskiego sportu w 2017 roku?