Batalia o udział w Lidze Europy – decydujące starcie!

Środowy wieczór może być dla kibiców Legii udanym zwieńczeniem interesującej przygody, jaką jest udział w fazie grupowej Ligi Mistrzów w obecnym sezonie. W 6. kolejce rozgrywek Legia Warszawa podejmie na swoim stadionie zespół Sportingu. Będzie to decydujący mecz w kontekście zajęcia trzeciego miejsca w grupie F, które uprawnia do udziału w 1/16 Ligi Europy, której to mecze rozegrane zostaną na wiosnę przyszłego roku. Jak obstawiają to spotkanie Klienci Fortuny? W której z drużyn widzą faworyta?

Dotychczas zawarto już przeszło 13 tysięcy zakładów na ten mecz. Spośród dokładnych wyników typowanych przez naszych Klientów, najpopularniejszym wynikiem jest rezultat 2:0 dla Legii. Prawie co czwarty stawiający tego typu zakład przewiduje dwubramkowe zwycięstwo podopiecznych Jacka Magiery.

•             Najpopularniejsze dokładne wyniki wg zakładów klientów:
1.            24,3% na 2:0
2.            12,5% na 3:1
3.            12,2% na 3:2
4.            8,6% na 3:0
5.            8,3% na 4:0
6.            6,4% na 2:1
7.            27,7% łącznie na wszystkie pozostałe dokładne wyniki

Spośród wszystkich zakładów zawartych przez Klientów Fortuny, ponad połowa z nich została postawiona na Legię (58,6%). Remis przewiduje tylko 4,8% typujących Klientów. Na wygraną gości z Portugalii stawia 36,6 %.

W przypadku zakładów strzeli/nie strzeli, Klienci Fortuny decydują się jednomyślnie na postawienie na strzelenie bramki przez Legię (100%) i Sporting (100%). Spodziewają się więc widowiska, w którym padnie co najmniej jedna bramka dla każdej z drużyn.

Co więcej? Tego można się dowiedzieć przeglądając poniższe zestawienie:
Typowania Klientów Fortuny przed meczem Legia-Sporting